بخش مورد استفاده گیاه رازیانه دانه و اسانس آن می باشد. دانه رازیانه منبع غنی از بتاکاروتن و ویتامین ث می باشد. همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از کلسیم ، منیزیم ، آهن و مقادیر کمی سایر کاتیون ها می باشد.میوه و اسانس رازیانه به دلیل دارا بودن آنه تول موجب کاهش یا توقف اسپاسم های دستگاه گوارش و تشدید ترشح آنزیم های گوارشی و در نتیجه بالا رفتن کیفیت هضم می گردد. مجموع این اعمال سبب کمک به رفع سو هاضمه شده و به تبع آن برخی از بی خوابی ها که در اثر اختلالات فیزیکی دستگاه گوارش ایجاد شده اند ، درمان می شود. بخش مورد استفاده گیاه انیسون شامل میوه ( دانه)، اسانس و در موارد کمتری برگ ها و ریشه ها می باشند. میوه انیسون حاوی موادی از جمله روغن فرار و فلاونوئید ، ترکیبات استرویید و املاح است که آثار فارماکولوژیکی آن مربوط به این دسته از مواد می باشد. در طب گذشته برای انیسون اثرات ضد نفخ، مسکن ، کاهش دهنده علایم سرماخوردگی و خوش بو کننده دهان قابل بوده اند. اجزای کاربردی گیاه زیره سیاه دانه ها ، میوه ها و اسانس آن می باشد. دانه زیره سیاه حاوی ترکیبات دی هیدرو کاروول، کارول ، تیمول و فلاوونید ها می باشد. عمده ترین آثار زیره سیاه نظیر ضد نفخ و ضد اسپاسم آن را به علت وجود مواد خاص موجود در اسانس کارون می باشد. این مکانیسم ضد اسپاسم و ضد التهاب به دلیل مهار بیوسنتز پروستاگلاندین و یا جلوگیری از انتقال کلسیم می باشد. زیره سیاه اثرات ضد میکروبی نیز دارا می باشد.
نحوه مصرف: روزانه سه بار و هر بار یک کپسول همراه با غذا میل شود یا طبق دستور پزشک مصرف شود.